RIL News

Polis stängde kyrka i Indien med våld

Publicerad: 2009-06-09

En nybyggd indisk apostolisk kyrka låstes med våld upp av polisen i en by vid namn Chennagiri, i Davanagere-distriktet i staten , under söndagen den 7 juni 2009.

Enligt nyheter som släpptes av det globala rådet för indiska kristna (GCIC) på deras webbplats www.persecution.in, störde polisen söndaggudstjänsten och hävdade att kyrkan öppnats med en "olaglig licens."

Webbplatsen uppger att kyrkan nyligen har byggts och togs ibruk den 29 maj 2009 med tillstånd från Panchayat (bya-administrationen). Pastorn som leder kyrkan heter Pastor Pius. Webbplatsen uppger även att ett par dagar efter att de fått ett tillstånd från bya-rådet avbröt byarådets ledare och andra hinduiska radikaler mötet en dag när Pastor Pius och andra troende hade samlats till bön.

Panchayats ordförande ifrågasatte prästen och frågade: "Vem gav dig tillstånd att bygga denna kyrka?" Pastor Pius förklarade att han redan hade fått nödvändigt tillstånd från Panchayat. Men Panchayat ordförande vägrade att lyssna på hans förklaringar under förevändning att inga kyrkor tillåtas i byn eftersom de ägnar sig åt "konverterande verksamhet." Under tiden sändes kyrkans medlemmar iväg och kyrkan låstes upp av byaadminstrationens överhuvud.

Webbplatsen rapporterade att den 31 maj 2009 skickades ett meddelande till kyrkan med budskapet att den licens som hade förvärvats för kyrkan nu var upphävd. Och på söndagen den 7 juni 2009, uppger hemsidan, kom den lokala polisen när de troende hade samlats för gudstjänst, och uppmanade de troende att ge sig av och med våld låste kyrkan.

När pastor gick till polisstationen uppmanades han att göra en anmälan och dra ärendet iför domstol.

Polisen inspektören på den berörda platsen har informerats om hela incidenten. Pastor Pius har tjänat i stambyar inom en 15 km radie under de senaste två åren. Majoriteten av de 25 medlemmarna i hans kyrka är från en stam-bakgrund och de flesta attackerna kommer från medlemmar av de högre kasterna i området.

GCIC önskar att Guds folk ber för ett öppnande av kyrkan eftersom de troende nu inte har någonstans att samlas till gudstjänst.

Redaktionen

Källa: www.assistNews.net