RIL - News | Forums | Search | Rilpedia | Bibeln | Source

Syrien försatt i omedelbar militär beredskap

Main picture
Natthimmel

Militära källor i Teheran och Damaskus rapporterar om krigsförberedelser i Mellanöstern och om "en avgörande militär överraskning."

Den så kallade Mellanösternkvartetten1 - EU, USA, FN och Ryssland - meddelade sent på fredagen att de beordrat Israel och PLO till "förhandlingar" som skall starta 2 september.

Samtidigt uppger närstående källor till Fatahledaren Abbas att det inte blir några förhandlingar eftersom "en avgörande militär överraskning"2 väntar i Mellanöstern. 

Mellanösternkvartetten, som av Israelvänliga kommentatorer kallats "Ondskans kvartett", anses ha ett särskilt intresse av att påskynda en fredsprocess i området medan president Abbas ännu sitter kvar.

Abbas svaga politiska ställning, han kallas även "Palestiniernas Quisling", är en av orsakerna till varför olika tongångar hörs beroende på vilka parter som uttalar sig om det aktuella politiska spelet i Mellanöstern .

Hotfulla tongångar från Iran

Nyhetsbrevet DebkaFile3, som drivs av före detta Mossadmän, har sammanställt en lägesrapport som konstaterar att det i området nu råder omedelbar krigsrisk .

Den spända situationen har koppling bland annat till beslutet att idag, Lördag den 21 Augusti, aktivera Irans första kärnreaktor.Busheher. USA:s tidigare statssekreterare Lawrence Eagleburger säger om detta att "Världen kommer att hamna i krig på grund av detta. Om Iran får vapnet kommer de att använda det".

Iran och Syrien tycks båda ha intagit krigsberedskap inför helgen och från mullornas regim kommer mycket hotfulla tongångar.

redaktionen@rilnews.orgRedigerad: Video tillagd nedan.

 1    - SvD artikel: "Fred Israel-Palestina inom ett år" (länk), samt "Iran har tryckt på atom-startknappen", DN (länk), Expressen (länk), .
2,3 - DEBKA file (länk).

Foxnewsw intervju: Iför Lördagens start av reaktorn (från 18/8):

Foxnew intervju: Israels tidigare FN ambassadör Dan Gillerman: "Israel kommer att agera, vi kommer inte att vänta hur länge som helst." (från 15/8):

0
Ditt betyg: Inget