RIL - News | Forums | Search | Rilpedia | Bibeln | Source

Bibelskolelever mördade i Jemen

Main picture
Byggnader i Saada, Jemen

Två tyska sjuksköterskor på internutbildning på en bibelskola mördades i Jemen

Två tyska bibelskolelever har blivit kidnappade och mördade i Jemen.  Anita G., 24 och Rita S., 26 studerade vid evangeliska Brake Bible School i Lemgo i Västtyskland, bekräftar direktor Matthias Ruether för den evangeliska nyhetsbyrån Idea, den 16 juni.

Båda sjuksköterskorna hade en kortvarig praktikplats på Al Jumhuri sjukhuset i Saada i norra Jemen, som stöds av det humanitära organisationen Worldwide Services i Nederländerna.

Anita G. och Rita S., medlemmar av en baptistkyrka i Wolfsburg i norra Tyskland, fördes bort den 12:e juni norr om Saada vid en utflykt med ett tyskt par och deras tre barn, en brittisk ingenjör samt en sydkoreanskt lärare.

De två tyska kvinnorna blev först knivhuggna och sedan skjutna. Även Young-Sun I., 34 år mördades. Det är fortfarande oklart hur det gått för de övriga i gisslan. Enligt vissa obekräftade rapporter i pressen har även dessa blivit mördade.

På Brake Bible School är man i djup chock över mordet på de studerande. De var hängivna i sin önskan att hjälpa de behövande, vilket var deras enda motiv för att fara till Jemen. Båda kvinnorna tillhör en baptistkyrka som huvudsakligen består av etniska tyska emigranter från Ryssland.

Både den tyska och den sydkoreanska regeringen har fördömt det barbariska våldsdådet. På grund av att gisslan blev dödade på ett brutalt sätt tror en del observatörer att terrornätverket Al-Qaida troligen var inblandade.

Under de senaste 15 åren har minst 200 utlänningar kidnappats i Jemen. I de flesta fall har de frigetts efter att lösensumma utbetalats.

Det är inte första gången som muslimska extremister har mördat sjukhuspersonal i Jemen. Två män dödade tre amerikanska medborgare på ett baptistsjukhus i Jibla 30 december 2002 då även en annan amerikan blev sårad. De skyldiga fälldes senare och dömdes till döden.

Jemen är ett av de mest strikta muslimska länderna. 99 procent av 21 miljoner invånare är muslimer. Små grupper av kristna samlas mestadels i hemlighet.

Redaktionen

Källa: ASSIST News Service

0
Ditt betyg: Inget