RIL - News | Forums | Search | Rilpedia | Bibeln | Source

Obamas märkliga förhållande till Islam

Main picture
Obama vid Amerikanska universitet

"Obama: USA är ett stort muslimskt land" skriver Mats Tunehag i Världen idag.

I torsdags höll president Obama ett tal. Talet vände sig till världens muslimer och innehöll en del märkliga saker.

- Kommer Obama hålla ett tal till världens kristna? Buddister? Hinduer? Troligtvis inte, frågar sig Mats Tunehag i måndagens ledare i den kristna tidningen Världen idag.

Muslimskt USA

Enligt Mats Tunehag har Obama nedtonat USA:s kristna arv, och påpekar även att Oabama är den första president som vägrar att vara värd för USA:s nationella bönedag samtidigt som han offentligt betonat att islam "bidragit till USA:s positiva utveckling".

Obama kallade nyligen USA för ett stort muslimskt land.

 

Samtidigt som Obama betonar att USA:s inte kan bryta banden med Israel var han, som Tunehag uttrycker det, " svag angående Irans terrorism och kärnvapenambitioner, och gällande religionsfrihet, kvinnors ställning och islam" och av dett menar han leder till "både historieförfalskning och verklighets­förvanskning."

- Islam har inte – som Obama påstår – en stolt tradition av tolerans mot andra religions­utövare, säger Mats Tunehag, utrikeskorrespondent för Världen idag.

Ohederlig strutsmentalitet om Islam

Enligt Mats Tunehag menar Obama att "islam och Koranen inte har något som helst att göra med terrorism eller förtryck".

- Där islam har ett avgörande inflytande, där behandlas kvinnor, judar och kristna sämre, där råder demokratiunderskott och där saknas religionsfrihet. Det är en intellektuellt ohederlig strutsmentalitet att vägra diskutera islam i relation till dessa tragiska fakta, säger Mats Tunehag.

Irans ledare och Al Qaida besvarade Obamas tal med nya hatfyllda hot.

Redaktionen

Källa: Världen idag

0
Ditt betyg: Inget