RIL - News | Forums | Search | Rilpedia | Bibeln | Source

Talibaner hotar kristna: Konvertera till islam annars ödesdigra konsekvenser

Kristna uppmanas i hotbrev att konvertera till islam, betala islamisk skatt eller lämna landet. Om de vägrar "skall de dödas, deras egendom och bostäder brännas till aska och deras kvinnor behandlas som sexslavar. Och de får själva bära ansvaret."

Sargodha, PakistanSargodha, PAKISTAN (ANS) lördag, 17 oktober, 2009 -- International Christian Concern (ICC) har fått kännedom om att medlemmar av talibanerna i Sargodha, Pakistan den 6 oktober sände ett hotbrev där kristna ledare uppmanas att under hot om ödesdigra konsekvenser konvertera till islam.

I en kopia av brevet, som erhållits genom ICC, uppmanas kristna att under hot konvertera till islam, betala Jizya skatt (en islamisk skatt för religiösa minoriteter) eller lämna landet. Om de kristna vägrar att acceptera de alternativ som erbjuds dem förklarar brevet att de "skall dödas, deras egendom och bostäder brännas till aska och deras kvinnor behandlas som sexslavar. Och de bär själva ansvaret för detta. "

Zaheer Khan, pastor i Maghoo Memorial Church, Aamir Azeem, pastor i United Christian Church samt Zafar Akhter, pastor i United Presbyterian Church har vardera erhållit en kopia av hotbrevet.  "Islamisterna skickade brev till följande kristna institutioner: St Peter's Middle School, Sargodha Institute of Technology, Sargodha Catholic High School, St John's Primary School och Fatima sjukhuset", säger en talesman för ICC.

- Förutom de kristna institutionerna har brevet också skickats till de största Immam-Bar-Gha (Shiitiska Muslimernas samlingssal). Shiiterna är en minoritetsgrupp bland muslimerna i Pakistan där majoriteten av befolkningen är sunnimuslimer.

ICC: s Jonathan Racho säger att "kristna i Pakistan är "mjuka mål" för attacker från muslimska extremister. Bara under de senaste fyra månaderna har 12 kristna mördats av muslimer på grund av sin tro. Vi oroas över det ökade antalet attacker mot kristna i Pakistan. Vi uppmanar pakistanska tjänstemän att ta hotbrev allvar och vidta åtgärder för att skydda de kristna och deras institutioner från attacker. "

Redaktionen
Källa: ASSIST Ministries

Fotnot: ICC är en Washington-DC-baserad människorättsorganisation till för att hjälpa förföljda kristna i hela världen (www.persecution.org). ICC syftar till att informera, opinionsbildning och stöd till den världsomfattande förföljda kyrkan. 

0
Ditt betyg: Inget