RIL - News | Forums | Search | Rilpedia | Bibeln | Source

Islamistisk hatpredikant i Malmö hetsar mot judar

Anas Khalifa predikar hat och intolerans för islamistiska umgdomsgäng.

Hatpredikanten Anas Khalifa rör sig hemvant mellan källarmoskéer och ungdomsgårdar i Göteborg och Malmö.

Anas Khalifasär en 25-årig egyptier med bakgrund som ungdomsbrottsling i svenska förorter och som numera predikar hat och intolerans bland de islamistiska gängen.

Staligt understödd extremism

Anas Khalifas är verksam inom det statliga ungdomsprojektet TUFF (Troende Unga Framtida Forebilder), som snabbt övertogs av de mest extrema salafisterna.

Texterna på TUFF föreningens webbsidor antyder att dess främsta syfte verkar vara religiös samling kring islams lära samt att "integrera" muslimer med islamister. Rubriker på temat åtgärder och integration av muslimer i det svenska samhället verkar dock inte ha lika framträdande plats.

"Känn din fiende"

På TUFFs webb-plats framträder ett intryck av en sorts religiös/politisk samlingspunkt. Ett tema för "lektion" av Anas Khalifa noterad den 2009-10-23 lyder "Känn din fiende".

TUFF undervisar på temat "Känn din fiende"TUFF undervisar på temat "Känn din fiende"

Det var eleverna på Anas Khalifas koranskola i Malmö som låg bakom "moskéockupationen" i slutet av förra året som åtföljdes av kravaller vid Rosengård. Man kan inte vara kompis med kristna eller judar om man är muslim enligt Anas Khalifa.

Hata kristna och judar för Allahs skull

– Det är förbjudet att ha kuffar (icke-muslimer) eller kristna eller judar eller andra som nära vänner, säger Anas Khalifa i en av sina föreläsningar för flera år sedan enligt Sydsvenskans nätupplaga. "Det är inget krig mellan dig och kristna och judar på din skola exempelvis. Utan du hatar honom för Allahs skull. Du hatar att han inte tror på Allah" säger Anas Khalifa vidare.

I personlig intervju med Sydsvenskan tonar Anas Khalifa ner sitt budskap och hävdar att han gör en social insats.

– Jag släpar bort ungdomarna från gatan och ger dem ett budskap att leva för, säger han.

Tuff Inte typiskt för svenska muslimer

Mehmet Kaplan i Stockholm, talesman för Sum (Sveriges Unga Muslimer), ett paraplyförbund där de flesta islamska föreningar för unga är med, anser inte att TUFF är representativt för unga svenska muslimer.

– Tuff är inte typiska för unga svenska muslimer. Vissa av dem är som svenskars värsta nidbild av muslimer, uppger Mehmet Kaplan för Sydsvenskan.

Tuffs talesman Faik Rustemi verkar dock inte anse att demokrati fungerar lika bra som heliga krig och kamp mot kuffar (icke-muslimer) när han på en islamisk webbplats skrev följande:

"SPRING till dom HÖGSTA BERGEN, men ni kommer ALDRIG kunna undgå Allahs straff och vrede, döden kommer nå er var ni än är. Beviset för detta i denna tid är orkanen Katrina och orkanen Rita! Hela städer under vatten och fullt med krokodiler och döda kroppar. Dom trodde dom var stora, att deras stora byggnader skulle skydda dom men dom hade FEL som dom alltid haft i gångna tider. Ni kuffar (icke-muslimer) är aldrig säkra! ALLAHS vrede är över er! Allt ni har framför er är den brinnande elden som kommer plåga er i evigheter!”

Redaktionen

Källor: Jihad i Malmö (blogg)

Sydsvenskan

Fakta

Tuff bildades efter branden i Göteborg

Ungdomsföreningen Tuff (Troende unga framtida förebilder) grundades 1998 efter brandkatastrofen i Göteborg. Tuff har därefter allt mer utvecklats till en islamistisk förening, som på möten i Göteborg och Malmö försöker locka ungdomar att följa stränga muslimska levnadsregler.
Enligt föreningens stadgar strävar Tuff efter att stärka muslimska ungdomars situation i samhället samt öka förståelsen om islam bland icke-muslimer.
I Göteborg har Tuff starka band till den wahabitiskt dominerade så kallade Bellevuemoskén. I Malmö samarbetar Tuff med Islamiska kulturföreningen.

Sharia – den ”gudomliga lagen”

Sharia är enligt islam den gudomliga lagen, som uppenbarades för profeten Muhammed. I dagligt tal används ordet också om det islamiska rättssystemet (figh).
I Iran och Saudiarabien tillämpas stränga tolkningar av sharia.
Vissa islamistiska rörelser kräver att statens lagar följer sharia. De vill straffa otrohet med piskrapp, stölder med avhuggning av händer.
Sekulära opinioner vill skilja mellan statens lagar och det religiösa regelsystemet. Men även i stater med sekulär lagstiftning kan familjerätten bygga på sharialagar.

Källa: Nationalencyklopedien
Mer läsning

 

0
Ditt betyg: Inget