RIL News

Operation Z - Avbryt inte

Publicerad: 2022-07-19

En av Napoleons observationer var att du aldrig ska avbryta dina fiender när de gör ett misstag. Ryssarna vet detta, inte minst för att de var noga med att inte avbryta självaste Napoleon själv 1812.

 

Av Helmholtz Smith, den 17 Juli 2022

 

Putin och hans team har haft gott om tillfällen att träffa Natos ledare, observera dem, förhandla med dem och bedöma dem. Det är osannolikt att de är mycket imponerade. Men när de startade sin "särskilda militära operation" i Ukraina kunde de aldrig ha drömt om hur självdestruktivt NATO skulle vara.

 

Vilka misstag? För det första har västvärlden inte skjutit sig själv i foten med sina ekonomiska sanktioner – Ungerns Viktor Orban har rätt när han konstaterar att den har "skjutit sig själv i lungan". Man kan fortfarande halta sig fram med en bruten fot, men ett skott i lungan är ganska allvarligt. För det andra, vem i Moskva kunde ha föreställt sig att Nato skulle skyffla in sina ammunitions- och vapenlager in i det ukrainska svarta hålet med förväntan om att de med det senaste wunderwaffe [mirakelvapnet] till General Steiner så kommer de att vara i Moskva till jul [hänvisning till Tyskarnas försök att intaga Moskva under WW2].

 

En god anledning för Moskva att ta det lite lungt – låt misstagen utvecklas, förvärras och metastasera [mångfaldigas]. Det sker av sig självt. Naturligt, oundvikligt och logiskt. Ingen extern ansträngning krävs. En oväntad bonus.

 

Avbryt inte.

 

Tänk på Tyskland, "Europas motor". Det baseras på en enda sak – ryktet om tysk ingenjörskonst och kvalitet: Mercedes/Miele/Bosch, dessa kan kosta mer men är billigare i längden eftersom de är så välgjorda. Inget västerländskt land har stor tillverkning idag men Tyskland har fortfarande [omfattande tillverkning]. Faktum är att endast Sydkorea och Kina har en större andel av sina ekonomier inom tillverkningsindustri. (Amerika, forna tiders koloss, [motsvar4ar bara] halva Tyskland!). Men tillverkning kräver energi. Tysk energi kommer från Ryssland - dock inte all energi – cirka 20%. Men kol utgör 40% och kärnkraft 10% och de måste minska dessa eftersom Greta vill det,  vilket innebär att de behöver mer gas som är billigare och "renare" och som mestadels kommer från Ryssland, vilket kräver att ytterligare en pipeline byggs. Men sedan bestämmer de sig för att Ukraina är Den Stora Moraliska Frågan och stänger gasledningen och trappar upp kolanvändningen som de kommer att göra sig av med helt och hållet 2030 tack vare mer vindenergi. Och hur är det med kärnvapen? Enhörningsvingarna flaxar. Svårt att vara grön och även hata Ryssland.

 

Och låt oss förbjuda kaliumklorid från Ryssland och Vitryssland. Det utgör ungefär en tredjedel av världsproduktionen. Förbjud ryskt vete (de är exportör nummer 1) samt olja (de är exportör nummer 2).

 

Åh, och genom att konfiskera ryska tillgångar har de visat hela världen att bara en idiot skulle förvara sina rikedomar i NATO-valuta i en NATO-bank.

 

Och allt detta för ett land som de ljög för angående NATO-medlemskap*.

 

Avbryt inte.

 

Scenbeskrivning: Napoleons studie - lakej kommer in. "Mon Empereur [Min Kejsare], dina fiender har förbjudit en stor energiexportör, en stor livsmedelsexportör och en stor gödselexportör." Kommer Napoleon att ropa "Sluta, mes chers ennemis [mina kära fiender], ni kommer att förstöra er själva med inflation!" Antagligen inte.

Alla äter mat och allt kräver energi. Priserna för detta kommer att stiga och dra med sig de flesta andra priser uppåt. EU-inflationen i maj var 8,8 %. Men det har inte tagit fart än – energipriserna i Storbritannien kommer att stiga med 65% i oktober, med ytterligare en höjning i januari. Det har bara börjat.

Problem ute på gatorna över hela Europa och två av de självbelåtna sju [G7-ledare] försvann en månad senare.

 

Avbryt inte.

 

Javelin pansarvärnsrobotar var wonderwaffe [mirakelvapen] för några månader sedan – i mitten av april hade Amerika skickat en tredjedel av sitt lager. Dessa tar tre eller fyra år att ersätta. [En fjärdedel av sina lager av Stinger [robotar]](https://www.foxnews.com/politics/push-arm-ukraine-putting-strain-us-weapons-stockpile). Vovan och Lexus fick Storbritanniens försvarsminister att erkänna att Storbritannien hade skickat så många pansarvärnsrobotar att de höll på att ta slut. Tjeckien har nästan slut på saker att skicka. [Frankrike har gett upp 18 månaders produktion av sina Caesar-vapen.](https://www.msn.com/en-ph/news/world/ukraine-ammo-stocks-become-crucial-as-artillery-rages/ar-AAZk9Wb)

 

Och Kiev vill ha ännu mer. Nu när Kievs NATO-stödjare har kommit på den galna idén att ge vapen som behöver NATO-ammunition håller [även] 155 mm ammunitionslagren snabbt på att ta slut. Om Ukraina verkligen avfyrar 3000 st 155mm granater om dagen, kommer det att bränna av hela USA:s årliga produktion inom några veckor. Och så vidare. Krig förbrukar häpnadsväckande mängder ammunition – ryssarna vet detta eftersom de minns – de får aldrig glömma – 1941-1945. Nato anser att guldstandarden för militära prestationer är att, i valfria krig, på sin fritid, spränga människor [som springer omkring] i sandaler. Jag rekommenderar återigen att läsa "The Return of Industrial Warfare" [övers: "Den Industriella Krigföringens Återkomst"]. Ryssland håller igång sin produktion men Nato gör det inte, och kan det inte heller (bl.a. mycket långa ledtider (och många andra förändringar som du mycket väl vet aldrig kommer att ske i FIRE-centrerade ekonomier)[FIRE - Finans, Försäkring samnt Fastighetssektor].

 

Till och med tidningen The Economist har uppmärksammat det - Europas missnöjesvinter. (som fortfarande tror att det är Putin som sköt dubbelskottet i lungorna. Men The Economist själv har gjort sitt till för att föra oss fram till denna punkt.)

 

Varför skulle Moskva önska att detta ska upphöra snart? Tiden arbetar och fienden gör många misstag.

 

Avbryt inte.

 

Fotnoter:

 

* https://www.republicworld.com/world-news/russia-ukraine-crisis/former-us-ambassador-to-russia-claims-washington-was-lying-to-ukraine-about-nato-bid-articleshow.html

Diskutera artikeln på vårt Forum
https://forum.rilnews.org/d/26-operation-z-i-ukraina-avbryt-inte


Texten har publicerats på flera webbplatser samtidigt och uppges ha skrivits av en dekorerad general och militäranalytiker vid namn Helmholtz Smith, den 17 Juli 2022. Originalpubliceringen har inte med säkerhet kunnat fastställas men budskapet i texten står på egna meriter.
Källa: https://sonar21.com