RIL News

Medlemsvillkor

Forumregler & Medlemsvillkor

Allmänt

Läs noga igenom följande regler innan du registrerar dig eller postarkommentarer.

Medlemskap på RIL News är inte en rättighet utan en förmån. Registering medger möjlighet att posta kommentarer till artiklar på RIL News samt starta egna tråder på forumet. För kommentarer gäller, förutom allmänna lagar, att försöka hålla en saklig och gärna vänlig ton. Inlägg kan komma att modereras utan offentlig förklaring (se §8).


§1.1; Tillskriv aldrig åt någon annan en åsikt eller ett påstående: - Omotiverade insinuationer och påståenden om andras uppfattningar riskerar att modereras eller raderas.

§1.2: Motivera din slutsats - Driv inte en fråga hårt utan argument. Endast giltiga argument utgör giltiga motiv för att fälla omdömen om andras påståenden eller person.

§2. Personangrepp är tillåtet - Kritik av en persons karaktär är tillåtet*(!) men... :
 •  * §2.a aldrig utan en tydlig motivering, och
   * §2.b aldrig anonymt. Aldrig.
 • §3. Länkar är inte argument - citera! - Formulera egna argument samt citera endast relevanta avsnitt. En länk eller referens är aldrig i sig ett argument. Avstå ifrån att länka till externa sajter utan att du citerat ett relevant avsnitt därifrån.

  §4. Störande/avledande inlägg - Dra inte bort fokus från ämnet. Sådana taktiska kommentarer tas bort.

  §5. Håll dig till ämnet - Se föregånde paragraf.

  §6. Citera endast den text du besvarar - "Over quoting" (över-citering) kan medföra ingrepp av moderator.
Moderering
  §7. Moderatorer kan göra fel - Ja, det kan dom. Men för att undvika kaos har de absolut auktoritet.
  §8. Moderatorer diskuterar inte - Modereringsåtgärder diskuteras inte offentligt (tänk inte ens på att diskutera modererade åtgärder).
  Skälen för detta är bland annat att skydda moderatorerna mot ändlöst tjafs som tar alldeles för mycket tiiid och energi, samt för att de inte skall riskera att skämma ut eller ytterligare såra någon som inte kan acceptera faktum. Den som modereras skall istället låta saken falla i glömska, skärpa sig och försöka igen, men på ett bättre sätt nästa gång.
Användarnamn

§9. Flera användarkonton är inte tillåtet.
 • * §9.1  Forumet förbehåller sig rätten till vissa användarnamn. 
   * §9.2  Alla tydligt Bibelrelaterade namn är exklusivt förbehållna.

 • §10.Andra användares identitet får inte avslöjas - Använd användarnamnet vid tilltal. OBS - Rätten till anonymitet upphör vid personangrepp! 
Tips: Förhandsgranska inlägg innan du postar!


Lagbrott
Allmänna lagar och regler gäller även här. Man kan t.ex. inte uppmuntra lagbrott. Upphovsrätten till inlägg ägs INTE av den som postar på RIL News. Postade inlägg innebär att upphovsmannen godkänner att inlägget* publiceras på webb-platsen
* kan komma att modifieras av moderatorer
* säkerhetskopieras

Behandling av personuppgifter
Som registrerad användare medger jag att mina personuppgifter lagras och databehandlas av redaktionen på RIL News.


* Personangrepp - Fel i karaktären uppstår inte pga av felaktigt beteende, felaktigt beteende kommer av fel i karaktären. Och därför måste man kunna påpeka grundproblemet (dvs angrepp på den personliga karaktären), med tydlig motivering förstås. Detta är en biblisk tanke.